Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ

ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
250 ΓΡ ΓΑΛΑ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΑ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
3-4 κ.σ ΚΑΚΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ
1 ΒΙΤΑΜ ΠΛΑΚΑ ΛΙΩΜΕΝΟ
ΛΙΓΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ .ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΖΥΜΗ.
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΔΥΟ ΙΣΙΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΒΟΥΤΥΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑΣ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΛΕΥΚΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΖΥΜΕΣ. (ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΘΕ ΖΥΜΗΣ)
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50΄- 60΄


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου