Υλικά:
- 300 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. νερό
- 400 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. κακάο
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- ελαιόλαδο και 50 γρ. ζάχαρη για τη φόρμα
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα βαθύ μπολ το ταχίνι, το νερό και την άχνη με μια κουτάλα. Προσθέτουμε σταδιακά το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα και τα 200 γρ. καρύδια, ανακατεύοντας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30'. Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε για άλλα 30'. Καταλαβαίνουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας το μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν η λάμα δε βγει καθαρή, αφήνουμε για λίγο ακόμη.
Μαρία μου πολύ ωραία ιδέα η καρυδόπιτα με ταχίνι, ότι πρέπει για τις περιόδους των νηστειών. Θα την δοκιμάσω σίγουρα. Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημενη μου εν Χριστω αδελφη σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια !Τι ομορφο blogg που εχεις!Εμεινα ενθουσιασμενη!θελω να κανω εγγραφη αλλα δεν βρισκω το κουμπι παρακολουθησης!κατατοπισε με σε παρακαλω!καλα Χριστουγεννα με ευλογια Θεου!
Διαγραφή