ΥΛΙΚΑ
* 1ποτηρι ζαχαρη
* 1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
* 1 ποτηρι αλευρι
* 1 ποτηρι ινδοκαρυδο
* 1 κεσεδακι γιαουρτι
* 4 αυγα
* 2 βανιλιες
* 1 φακ. μπεικιν
* ξυσμα απο ενα λεμονι
ΣΙΡΟΠΙ
* 2 ποτηρια ζαχαρη
*2 1/2 ποτηρια νερο
* 1 ξυλο κανελας
Χτυπαμε στο μιξερ στην μεσαια ταχυτητα τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν πολυ καλα.
Ριχνουμε σιγα σιγα το βουτυρο λιωμενο, το γιαουρτι, τις βανιλιες και το ξυσμα λεμονιου.
Εχουμε ανακατεψει το σιμιγδαλι, το αλευρι, το ινδοκαρυδο και το μπεικιν. Ριχνουμε σιγα σιγα στο πρωτο μειγμα ανακατευοντας απαλα με μια μαριζ.
Στρωνουμε σε βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε 30 με 40 λεπτα στους 170 ( αναλογα με τον φουρνο μας. Σε αυτο το διαστημα βραζουμε το σιροπι μας 5 με 7 λεπτα.
Αφήνουμε το γλυκο και το σιροπι να κρυώσουν 10 λεπτα πριν σιροπιασουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου