Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 


  • 5 κουταλιές γαλα

  • 3 βανιλιες

  • 6 κουταλιές αλευρι για ολες τις χρησεις

  • 220 γρ. κουβερτουρα

  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένα καρυδια

  • 4 αυγα

  • 4 κουταλιές ζαχαρη αχνη

  • 6 κουταλιές ζαχαρη ψιλη

  • 1 κουταλάκι μπεκιν παουτερ

  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη αμυγδαλοψυχα

  • 260 γρ.  Bιταμ


Προετοιμασία:
1. Χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα 200 γρ. Βιτάμ, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, τα αβγά, 2 βανιλιες, το μπεϊκιν- πάουντερ λιωμένο σε 2 κουταλιές γάλα και το αλεύρι, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο.
2. Λιώνετε σε μπαιν μαρί 170 γρ. κουβερτούρα και τη ρίχνετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
3. Αλείφετε με λίγο Βιτάμ μια φόρμα κέικ με επίπεδη βάση (ή δύο μακρόστενες φόρμες) και την αλευρώνετε. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 45 λεπτά περίπου.
4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γκλάσο. Λιώνετε σε μπαιν-μαρί 50 γρ. κουβερτούρα και προσθέτετε 60 γρ. Βιτάμ. Τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να αναμιχθούν. Βάζετε στο μικρό μπολ του μίξερ 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το Βιτάμ με τη σοκολάτα. Χτυπάτε καλά το μείγμα και ρίχνετε 1 βανιλια και 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ.
5. Όταν το κέικ κρυώσει το περιχύνετε με το γκλάσο σοκολάτας και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου