Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Kουλούρι Θεσσαλονίκης

  • 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
    • 50 γραμμάρια (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
    • 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
    • 10 γραμμάρια (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
    • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
    • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
    • Σουσάμι για την επικάλυψη

    Τι πρέπει να κάνετε

    Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά.

    Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.

    Κόβετε σε κομμάτια των 75-100 γραμμαρίων και τα πλάθετε σε μπαστούνια.

    Τα ενώνετε σε κουλούρια και τα βουτάτε στο νερό και μετά στο σουσάμι.

    Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.


     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου