220 γρ αλεύρι160 γρ φυσικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ταρτάρ
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι (προαιρετικά)
Βούτυρο (προαιρετικά)
Αλεύρι για τον πάγκο και για να πλάθουμε τα κομμάτια της ζύμης
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί ανακατέψτε και ζυμώστε με τα χέρια σας για να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι. Αν είναι πολύ στεγνό, ανακατεύουμε με λίγο ακόμα γιαούρτι ή μεταλλικό νερό.
- Μοιράζουμε τη ζύμη (για μένα ήταν 90 γρ.) και πλάθουμε επίπεδα κέικ σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε τα μεμονωμένα ψωμάκια για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν εύκολα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου