


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι ολικής άλεσης)
1 tsp μαγειρική σόδα
1/2 tsp μπέικιν πάουντερ
1 tsp αλεσμένη κανέλα
1/4 tsp αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
1/4 κούπα καθαρό σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκό (ή οποιοδήποτε γάλα φυτικής προέλευσης)
1/3 κούπα λάδι καρύδας λιωμένο
1 tsp εκχύλισμα βανίλιας
3 ώριμες μπανάνες, πουρές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΛΑΖ ΚΑΝΕΛΑΣ:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2-3 tbsp γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκό (ή οποιοδήποτε γάλα φυτικής προέλευσης)
1/2 κλ αλεσμένη κανέλα
1/2 tsp εκχύλισμα βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε και Προετοιμάστε: Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 350°F (175°C). Βάλτε ένα κουτί μάφιν με χάρτινες επένδυσεις ή ελαφρύ λίπος με λάδι καρύδας.
Ανακατέψτε Ξηρά Υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε Υγρά Υλικά: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύετε τη ζάχαρη καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου, το λιωμένο έλαιο καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε τις πουρές μπανάνες στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Συνδυάστε και προσθέστε καρύδια: Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Μην το παρααναμιγνύετε. Διπλώστε στα ψιλοκομμένα καρύδια.
Γεμίστε Muffin Tin: Μοιράστε ομοιόμορφα το βούτυρο στο έτοιμο κουτί μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου 3/4 γεμάτο.
Ψήνουμε: Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν. Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν στο κουτί για περίπου 5 λεπτά και μετά μεταφερθείτε σε συρματόσχοινο για να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιμάστε το γλάσο κανέλας: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το γάλα αμυγδάλου, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να λεία. Ξεκινήστε με 2 tbsp γάλα και προσθέστε περισσότερα αν χρειάζεται για να φτάσετε στην επιθυμητή συνέπεια.
Glaze Muffins: Μόλις κρυώσουν εντελώς τα μάφιν, ρίξτε το γλάσο κανέλας πάνω από κάθε μάφιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου