Υλικά που θα χρειαστείτε για το κριθαράκι
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
¾ κούπας ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
7-8 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κούπα ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε
8 κούπες ζωμός λαχανικών
6 παξιμάδια κρητικά (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Πως θα μαγειρέψετε το κριθαράκι
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κριθαράκι να γυαλίσει. Βάζετε το καρότο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε την ντομάτα τριμενη τον πελτέ, το ζωμό λαχανικών και το αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Κατά διαστήματα ανακατεύετε.
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να φουσκώσει με την κατσαρόλα καπακωμένη.
Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από ένα κρητικό παξιμάδι, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου