Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού ρακί
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 15 σταγόνες εσάνς βανίλιας η 1 χαρτακι βανιλιας
  • 800 γρ περίπου αλεύρι
    1. Ρίχνουμε σε λεκανάκι το λάδι, τη ρακί και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στους χυμούς, τα ξύσματα, την κανέλα, τη βανίλια και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε.

    2. Ρίχνουμε το μπέικιν μαζί με ένα φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Δε ζυμώνουμε πολύ. Θέλουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί.

    3. Πλάθουμε κουλουράκια, τα βουταμε σε νερο και τα τυλιγουμε στην κανελα   και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου