Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Αλμυρό κέικ με τυρί, μπέικον και ντομάτες


 

  • 160 γρ αλεύρι για ολες τις χρησεις 
  • 4 αυγά 
  • 50 γρ. βούτυρο (ή φυτικό βούτυρο)
  • 50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα  (όχι φρέσκια)η αλλο τυρι
  • 6 κουταλιες γιαουρτι
  • 125 gr τυρί κρέμα  η αθοτυρο 
  • 6-7 ντοματίνια (περίπου 50 γρ.)
  • 100 γρ. άπαχο μπέικον
  • 100 γραμμ.τυρι της αρεσκειας σας σε κυβακια

Πρέζα αλάτι 

πιπεριές της αρεσκείας σας ψιλοκομενες

1 μπεκιν παουτερ


Προαιρετικά: 40 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 


  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και φροντίζουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση, 
  3. Αν χρησιμοποιήσετε μπέικον πρέπει να τα τηγανίσετε για λίγο, αλλά όχι πολύ διαφορετικά θα γίνουν σκληρο, το ζαμπόν δεν χρειάζεται να ψηθεί.
  4. Χωρίζουμε τα αυγά και τα βάζουμε σε δύο μπολ. Χτυπάμε σφιχτά τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Τα ασπράδια των αυγών  πρεπει να ειναι τοσο καλα χτυπημενα   ωστε οταν   αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να   μην  πέσουν ! 
  5. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα και το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεκιν   Προσθέστε επίσης το  γιαουρτι    καθώς και τα κομμάτια ζαμπόν ή μπέικον, τις ψιλοκομενες πιπεριες   και το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.
  6. Λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Προσοχή με το αλάτι γιατί  το μπέικον και τα τυρια    είναι αλμυρα. Δοκιμάστε το αν μπορείτε. Αν όχι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
  7. Τώρα ανακατέψτε απαλά το ασπράδι μέσα από το μείγμα, το ασπράδι εξασφαλίζει ότι το κέικ σας γίνεται ωραίο και αέρινο, οπότε ανακατέψτε το απαλά με ένα κουτάλι με απαλες κινησεις
  8. Στρώστε μια φόρμα για κέικ με χαρτί ψησίματος ή χρησιμοποιήστε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυβάκια τυριού και τις μισές ντομάτες  οπως και τις ελιες ψιλοκομενες    Ρίξτε τώρα την υπόλοιπη ζύμη και βάλτε από πάνω τις υπόλοιπες ντομάτες.
  9. Το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.  Εάν το επάνω μέρος γίνει πολύ σκούρο, μπορείτε να βάλετε λίγο αλουμινοχαρτο από πάνω μετά από 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει γιατί έχει την καλύτερη γεύση και απολαύστε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου