Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Σούπα μινεστρόνε



 

Υλικά

    Για τη σούπα

  • 45ml ελαιόλαδο
  • 180γρ. κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 120γρ. καρότα, σε μικρούς κύβους
  • 200γρ. πατάτα, σε μικρούς κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλινο, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 250γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 κουνουπίδι, σε μικρά μπουκέτα
  • 200γρ. baby σπανάκι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα. Προσθέτετε το σέλινο, τον πελτέ τομάτας, τη τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε με τις 6 κούπες από το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 35 – 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και το κουνουπίδι και συνεχίζετε ανακατεύοντας σταδιακά για 10 – 13 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε έξτρα ζωμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το baby σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου