Η μυζήθρα είναι ένα από τα αγαπημένα τυριά των Κρητικών. Την περίοδο των αποκριών οι μυζηθρόπιτες είχαν πάντα την τιμητική τους. Στις μέρες μας, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένεις τις αποκριές για να γευτείς αυτές τις πεντανόστιμες λιχουδιές… Υπάρχουν πολλών ειδών μυζηθρόπιτες, όπως οι αγνόπιτες, οι σαρικόπιτες, οι νεράτες μυζηθρόπιτες. Κάθε νοικοκυρά σε κάθε περιοχή της Κρήτης επιλέγει εκείνη τον τρόπο παρασκευής που θέλει ή που συνηθίζεται στα μέρη της. Εγώ, σήμερα λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έκανα ζυμαράκι και αποφάσισα με τη σφολιάτα που είχα στη κατάψυξη να σας κεράσω αυτά τα εύκολα μυζηθροπιτάκια για να μυρίσει λίγο Κρήτη το σπίτι μου αλλά και το δικό σας… Απολαύστε τα με μπόλικοοο μέλι!!!
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200γρ ξινή μυζήθρα
- μέλι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας και με ένα ποτήρι (ή κουπάτ) κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια. Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε 1 κομματάκι (1 μπουκιά) μυζήθρα.
Το κλείνουμε με ένα άλλο φύλλο και το πατάμε ελαφρά με το χέρι μας έτσι ώστε να απλωθεί το τυρί και να πλατύνει το πιτάκι μας.
Με ένα πιρουνάκι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200ο C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα περιχύνουμε με μέλι, όπως είναι ζεστά. Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου