Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Χαλβάς χωρίς ζάχαρη



 

Υλικά

50γρ. σιμιγδάλι
½ φλ. αλεσμένοι ξηροί καρποί της επιλογής σου
50γρ. ελαιόλαδο
50γρ. ταχίνι
1κ.σ. κανέλα
700γρ. νερό
5 κουταλιες σουπας μελι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 -6 σταγόνες βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μελι  και μόλις ομοιογενοποιηθουν όλα τα υλικά προσθέτουμε το νερό.

Ρίχνουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Όταν είναι έτοιμος τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο σερβίρισμά μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου