Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Σεκερ παρε

 300 γρμ αλεύρι

1 μπεικιν

180 γρμ σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

240 γρμ βούτυρο φρέσκο

170 γρμ αχνη ζαχαρη

μισό κουταλάκι αλάτι

μια βανίλια

ξύσμα λεμονιού

αμύγδαλα



Εκτελεση συνταγης

Βαζουμε αλεύρι σιμιγδάλι αλατι μπεικιν βανίλια ξύσμα λεμονιού ολα σε ενα λεκανακι και ανακατεύουμε

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την αχνη καλα και το βούτυρο λιωμένο σιγα σιγα για 10 λεπτά και ενωνουμε ολα τα υλικα μαζι μέχρι να γίνουμε ολα μια μάζα ...βράζουμε 750 γραμ ζαχαρη και 600 γραμ νερο για το σιροπι να βρασ ει για 10 λεπτά

Παίρνουμε λιγη ζύμη όσο ένα καρυδι το πλάθουμε και φυτεύουμε ένα αμύγδαλο..ψήνουμε στην πάνω σχάρα για μιση ωρα στους 180 β αθμους

Στο σιροπιασμα γλυκο ζεστο και σιρόπι κρυο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου