300 γρμ αλεύρι
1 μπεικιν
180 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
240 γρμ βούτυρο φρέσκο
170 γρμ αχνη ζαχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
μια βανίλια
ξύσμα λεμονιού
αμύγδαλα
Εκτελεση συνταγης
Βαζουμε αλεύρι σιμιγδάλι αλατι μπεικιν βανίλια ξύσμα λεμονιού ολα σε ενα λεκανακι και ανακατεύουμε
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την αχνη καλα και το βούτυρο λιωμένο σιγα σιγα για 10 λεπτά και ενωνουμε ολα τα υλικα μαζι μέχρι να γίνουμε ολα μια μάζα ...βράζουμε 750 γραμ ζαχαρη και 600 γραμ νερο για το σιροπι να βρασ ει για 10 λεπτά
Παίρνουμε λιγη ζύμη όσο ένα καρυδι το πλάθουμε και φυτεύουμε ένα αμύγδαλο..ψήνουμε στην πάνω σχάρα για μιση ωρα στους 180 β αθμους
Στο σιροπιασμα γλυκο ζεστο και σιρόπι κρυο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου