Υλικά
1 κούπα χοντρό μαγειρικό αλάτι
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα αρμπαρόριζας
2 κ.σ μαγειρική σόδα
2 κ.σ. λάδι καλέντουλας
5 στ. αιθέριο έλαιο γεράνι
Παρασκευή
Βάλτε σε ένα μπολ το αλάτι, τη σόδα και την αρμπαρόριζα και ανακατέψτε καλά με "ξύλινη σπάτουλα", ώστε τα υλικά να διανεμηθούν παντού.
Προσθέστε στο λάδι το αιθέριο έλαιο και τις βιταμίνες, αφού πρώτα τις έχετε μουσκέψτε σε λίγο χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να τις αδειάσετε εύκολα.
Ραντίστε με το μείγμα λαδιών, το μείγμα με το αλάτι ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά.
Γεμίστε με τα άλατα ένα αποστειρωμένο βάζο, όχι μέχρι πάνω, αφήνοντας κενό από το καπάκι 1 εκατοστό.
Αφήστε τα άλατα σε σκοτεινό μέρος για 2 - 3 μήνες.
Αδειάστε σε ένα πιάτο τα άλατα και αφαιρέστε την αρμπαρόριζα, βάζοντας τα σε ένα ή περισσότερα βαζάκια με μεγάλο στόμιο για να μπορούν να πέφτουν εύκολα.
Προσοχή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου