Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Στραπατσάδα


Υλικά:
4 αυγά
1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο γάλα ή νερό

Προαιρετικά:
Λίγη φέτα
Λίγη πράσινη πιπεριά
Ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικα


 Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε αναμμένο μάτι με δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε ανάλογο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μπορούμε να τηγανίσουμε. Μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνεται ρίχνουμε την ντομάτα, που την έχουμε περάσει από μπλέντερ ή χοντρό τρίφτη, μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα καβουρδίζουμε. Συγχρόνως σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ή νερό (ένα κουτ. γλυκού περίπου). Χτυπάμε το μείγμα έτσι ώστε να φουσκώσει. Συγχρόνως το λάδι έχει κάψει, οπότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και φροντίζουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα. Μόλις ψηθεί-τηγανιστεί καλά τη σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε.

Στην προαιρετική συνταγή, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα παραπάνω. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο καβούρδισμα ρίχνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας [λουκανικα η μπεικον]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου