Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΔΙΠΛΕΣ

 Για το ζυμάρι

10 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
1 κουταλάκι γλ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
Σιρόπι
1 κιλό 200 γρ μέλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Καρύδι ψιλό τριμμένο στο μουλτι και κανέλα για πασπαλισμα


Εκτέλεση
Σπαζουμε τα αυγά σε μικρή λεκανιτσα, χτυπάμε λίγο να σπάσουν τα περνάμε από σουρωτηρακι μήπως έχει πέσει κανένα τσοφλι και τα ρίχνουμε σε μεγαλύτερη λεκάνη.
Τα χτυπάμε με το μίξερ για 15 - 20 λεπτά να αφρατεψουν και να ασπρίσουν, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το ούζο και στη συνέχεια το αλεύρι, ζυμώνοντας να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι. Εάν χρειαστεί ακόμα λίγο αλεύρι προσθέτουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για δύο τρία λεπτά και ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνοντας το στην άκρη.
Κόβουμε μικρά ζυμαράκια τα βουτάμε σε αλεύρι τα πιέζουμε λίγο και τα περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών στα νούμερα 1 - 3 - 5 - 7. Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 23 εκατοστά περίπου, έχουμε βάλει λάδι να κάψει σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το φυλλαράκι το πιέζουμε με δύο πιρούνια το γυρνάμε από την άλλη πλευρά γρήγορα πριν να κοκαλωσει και το τυλιγουμε σε ρολάκι πιέζουμε να βυθιστεί στο λάδι για να ψηθεί και μέσα, όταν χρυσώσουν ελαφρώς τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν το λάδι.
Την άλλη μέρα τις σιροπιάζουμε ,τις ρίχνουμε σε ζεστό σιρόπι για ένα δυο λεπτά βυθίζοντας τες να πιουν σιροπακι, τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις πασπαλίζουμε με καρύδι και τριμμένη κανέλα .
Καλή επιτυχία σε όσους τις φτιάξουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου