Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΟ


  • 500 γρ. κατεψυγμένo θράψαλο 
  • 4-6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αγγούρια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγο ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπερι
  • Βράζουμε τα θράψαλα για περίπου 10-15’, έτσι ώστε να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Όταν δούμε πως έχουν στεγνώσει και έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κάθετα στη μέση και το ζεματίζουμε.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ τα κομμάτια από το θράψαλο, τα ζεματισμένα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το αγγούρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χυμό από το λεμόνι.
  • Σε ένα έξτρα μπολάκι φτιάχνουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ: Χτυπάμε μαζί το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα.
  • Γαρνίρουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου