- 500 γρ. κατεψυγμένo θράψαλο
- 4-6 τοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 αγγούρια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Λίγο ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπερι
- Βράζουμε τα θράψαλα για περίπου 10-15’, έτσι ώστε να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Όταν δούμε πως έχουν στεγνώσει και έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κάθετα στη μέση και το ζεματίζουμε.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ τα κομμάτια από το θράψαλο, τα ζεματισμένα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το αγγούρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χυμό από το λεμόνι.
- Σε ένα έξτρα μπολάκι φτιάχνουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ: Χτυπάμε μαζί το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα.
- Γαρνίρουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου