Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021
Ρολάκια κανέλας
Υλικά :1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα γάλα
ο,5 κιλο αλευρι μαλακο
1/5 κούπα βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/5 κουταλιά σούπας κανέλα
1/5 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κούπας καστανή
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα τη μισή κούπα βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη μία κουταλιά ζάχαρη.
Όταν το γάλα με το βούτυρο γίνουν χλιαρά τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν είναι έτοιμη ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ορθογώνιο φύλλο, απλώνουμε πάνω το βούτυρο την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρόλο και κόβουμε 12 ροδέλες.
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου