Για τον αρακά
- 500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
- 2 μέτρια καρότα
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ζεσταίνουμε πρώτα το 1/4 φλ ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1 ´.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.
- Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση ο κοκκινιστός αρακάς.
- Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
Αρακας λαδερος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου