Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Αρακας λαδερος


 

  • Για τον αρακά
  • 500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


  • Ζεσταίνουμε πρώτα  το 1/4 φλ ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.
  • Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1 ´.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.
  • Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση ο κοκκινιστός αρακάς.
  • Αφού βράσουν τα υλικά,  προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.
  • Ο λαδερός κοκκινιστός αρακάς σερβίρεται ζεστός ή σε θερμοκρασία δωματίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου