Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Mελομακαρονα τα παραδοσιακα

 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φρέσκο
ξύσμα 2 από τα πορτοκάλια που στίψατε
7.5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου 1 κιλό)
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική (διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι)
2-3 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρύφαλο, σε σκόνη
Σιρόπι
1.5 φλιτζάνια νερό
1.5 φλιτζάνια ζάχαρη
1.5 φλιτζάνια μέλι
1 ξυλαράκι κανέλα (προαιρετικά)
για το γαρνίρισμα
100γρ καρύδι ψύχα, ψιλοκομμένο ή περασμένο από το multi ανακατεμένο μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλέυρι με το baking powder. Εγώ χρησιμοποιώ σύρμα (αβγοδάρτη) για αυτήν τη δουλειά.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή το σύρμα .
Προσθέτουμε το κονιάκ και το πορτοκάλι με τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σταματάμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε το αλεύρι με το χέρι προσεκτικά να μην κορδώσει η ζύμη. Δεν θέλει πολύ πλάσιμο, περίπου 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά, ή μέχρι να μην φαίνετι πια πολύ το αλεύρι. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν τα πλάσετε. Βοηθάει στο να γίνουν πιο εύπλαστα τα μελομακάρονα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σ ότι σχήμα θέλουμε και τ ακουμπάμε στο τρίφτη να πάρουν σχήμα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους σε προθερμασμένο φούρνο 180 oC για περίπου 25-30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου