Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Οι διαφορετικες τηγανιτες


Γάλα 500 ml

Σιμιγδάλι 0,5 κιλο και λιγο[1-2κουταλιες]
1 αυγο
3κουταλιες ζαχαρη
ελαχιστο αλατι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
Αλεύρι η σιμιγδαλι ψιλο
ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
Φυτικό λάδι
περνουμε μια κατσαρολα καλυτερα με χοντρο πατο και ριχνουμε το γαλα την ζαχαρη και το αλατι
Ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει και λιγο πριν αρχισει να βραζει ριχνουμε σε λεπτη ροη το σιμιγδαλι ανακατευοντας συνεχως
Χαμηλωνουμε την φωτια και ανακατευουμε μεχρι να πηξει Αποσυρωμε και ριχνουμε το αυγο να ενσωματωθει
περνουμε κομματια μιγμα και κανουμε μπαλες που τις παναρομε σε αλευρι η σιμιγδαλι
Τελος τηγανιζουμε και τις συνοδευομε μα μαρμελαδα η πετιμεζι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου