τυρόπιτα στο τηγάνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε νερό, λάδι, αλάτι και ξύδι και τα ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, βάζοντας αλεύρι.
- Κάνουμε το ζυμάρι μπαλίτσα και κόβουμε μικρά κομμάτια.
- Ανοίγουμε φύλλο, με μία προς μία μπαλίτσα.
- Ρίχνουμε σταδιακά λάδι και τρίβουμε φέτα.
- Κλείνουμε το φύλλο από δεξιά, αριστερά, διπλώνοντας το κάτω μέρος.
- Κλείνουμε το απέναντι φύλλο για να γίνει φάκελος.
- Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάψει, το λάδι.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια από την τυρόπιτα ένα προς ένα στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
- Στο τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
- Καλό θα ήταν να βάλετε σακουλάκια στην κατάψυξη για να έχετε αποθέματα.
- Επίσης, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε μια πιο πλούσια γέμιση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου