Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Πατάτες φούρνου

 

Υλικά Συνταγής

  • 5 πατάτες (1 κιλό)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 σκ. σκόρδο με τη φλούδα του
  • Για τις πατάτες φούρνου θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια ή ένα λεμόνι και 2 φλυτσανια νερό.


    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά.
    • Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενες σε 6 κομμάτια την κάθε μια).
    • Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί.
    • Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
    • Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
    • Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ταψί να λαδωθούν οι πατάτες.
    • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό.
    • Τοποθετούμε τις πατάτες φούρνου στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να να ροδίσουν ολόγυρα και να μελώσει η καρδιά τους.
    • Ψήνουμε για 30’ με το ταψί σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν και μετά ξεσκεπάζουμε.
    • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να μείνουν με το λάδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου