Υλικά Συνταγής
- 5 πατάτες (1 κιλό)
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 σκ. σκόρδο με τη φλούδα του
Για τις πατάτες φούρνου θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια ή ένα λεμόνι και 2 φλυτσανια νερό.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά.
- Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενες σε 6 κομμάτια την κάθε μια).
- Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
- Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ταψί να λαδωθούν οι πατάτες.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό.
- Τοποθετούμε τις πατάτες φούρνου στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να να ροδίσουν ολόγυρα και να μελώσει η καρδιά τους.
- Ψήνουμε για 30’ με το ταψί σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν και μετά ξεσκεπάζουμε.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να μείνουν με το λάδι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου