Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Μαργαρίτα ψωμί

 



Υλικά

  1. 250 γραμμ αλεύρι χωριατικο
  2. 250 γραμμ αλεύρι ολικής
  3. 1 φακελακι ξερή μαγιά
  4. 0,5 κρασοποτηρο γάλα
  5. Αλάτι
  6. 1 κουταλακι ζάχαρη
  7. 1 κουταλακι κουρκουμα
  8. Χλιαρό νερό όσο νά γίνει μία εύπλαστη ζύμη
  9. Λίγο γάλα για επάλειψη
  10. Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινιζουμε τά άλευρα και τά αναμιγνύουμε

  2. Κάνουμε λακουβιτσα στην μέση Και βάζουμε όλα τά στερεά υλικά πλήν τό αλάτι

  3. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε τό αλάτι μας

  4. Προσθέτουμε το γάλα και χλιαρό νερό όσο χρειαστεί

  5. Ζυμωνουμε καλά και φτιάχνουμε τήν μαργαρίτα μας



  6. Τήν σκεπαζουμε νά ανεβει

  7. Τήν βάζουμε σέ προθερμασμενο φούρνο στούς 200βαθμους σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο

  8. Περίπου 40λεπτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου