Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Ψωμάκι σε σχήμα Έλατο


 Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη Schar mix
200 γραμμάρια γάλα χωρίς λακτόζη
250 γραμμάρια νερό
50 γραμμαρια ηλιέλαιο
10 γραμμάρια ξερή μαγιά χωρίς γλουτένη
8 γραμμάρια αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη


Ζυμωνουμε με το μίξερ χειρός για 7-8 λεπτά . Μαζεύουμε με σπάτουλα σέ μία μπάλα και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ λαδωμένο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε σε 18 μπαλάκια . Σχεδιάζουμε το έλατο και από τα υπόλοιπα φτιάχνουμε ένα αστέρι και το κορμό.Πεναμε με ένα πινέλο με λίγο νερό ή γάλα και πασπαλιζουμε με διάφορα σπόρους. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά ανάλογα από θερμοκρασία στο δωμάτιο.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ...πάντα εξαρτάται από το φούρνο σάς. Αφήνουμε να κρυώσει . Διακόσμηση (στολισμένο) δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία.Απο πάνω έριξα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και ψιλοκομμένο μαϊντανό και γύρω μερικά μικρά κλαριά δενδρολίβανο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου