Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Καλιτσουνια


  1. 750 γρ ξινή μυζήθρα
  2. 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  3. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  4. 11/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 1 ποτήρι νερό
  6. 500/600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις


    1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας και ζυμώνουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας, αν μας βγει λίγο σκληρή προσθέτουμε λίγο νερό!!!

    2. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λιγότερο από μια ώρα.

    3. Βάζουμε την μυζήθρα σε ένα μπολ και ζουλαμε προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο. τοποθετούμε την μυζήθρα.

      Τυρόπιτες ανατολικής Κρήτης φωτογραφία βήματος 3Τυρόπιτες ανατολικής Κρήτης φωτογραφία βήματος 3
    4. Σκεπάζουμε και κόβουμε στο σχήμα  μεσοφεγγαρο
    5. Έτοιμες για το τηγάνι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου