Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά (8-9 γρ.)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- Λάδι
- Δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε στο μίξερ για πολύ λίγο τη μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο νερό και περιμένουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά.
- Αφού κάνουμε μπάλα τη ζύμη, χαράζουμε έναν σταυρό στο πάνω μέρος της, την τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο μπολ και το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στο δενδρολίβανο και το ρίχνουμε πάνω στη ζύμη.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Προαιρετικά το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου μισή ώρα.
- Ψήνουμε στον φούρνο.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε με μοτσαρέλα και λίγο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου