Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

κολοκυθοσουπα

ΥΛΙΚΑ Για τη σούπα κολοκύθας 40 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ 700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 125 γρ. χυμός πορτοκαλιού 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου 750 γρ. νερό 1 γρ. μπαχάρι, τριμμένο (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού ή 1 κόκκος) 0,5 γρ. κανέλλα, σκόνη (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού) 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκοι γαρύφαλλο 2,5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος 150 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο 60 γρ. μέλι θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο αλάτι Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη και το γαρύφαλλο, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και αλέθουμε τη σούπα πολύ καλά. Περνάμε τη σούπα από μπλεντερ. Αν χρειάζεται, αλατίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου