Υλικά
- 1 φακελάκι baking powder
- 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 500 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη καστανή
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 40 γρ. κονιάκ
- 1,5 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/4 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/4 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στα υγρά, σταδιακά και ενσωματώνουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Προσθέτουμε τα καρύδια αν βάλουμε και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το κέρμα μας!
Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν θέλει κι άλλο ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου