- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 κιλό χοιρινό σε κυβάκια
- 250 γρ ρύζι καρολίνα
- 6 χωριάτικα φύλλα
- 1 ποτηρι του κρασιού λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Αχνίζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι (αφού έχουμε κρατήσει λίγο για να ραντίσουμε τα φύλλα), προσθέτουμε το χοιρινό με νερό να το καλύπτει και ένα δάχτυλο πιο πάνω, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Αφού μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Βάζουμε 5 φύλλα κάτω, ρίχνουμε όλη τη γέμιση, από πάνω βάζουμε και το τελευταίο φύλλο. Ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις περίπου 30 λεπτά, να δείτε να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου