Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Ταλιατέλες με πιπεριά Φλωρίνης και καρυδόψιχα


 1 πακέτο Ταλιατέλες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ντοματάκι κονσέρβα
1 πρέζα ζάχαρη
2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) σε κυβάκια
Λίγη τριμμένη καρυδόψιχα
Αλατοπίπερο
Βασιλικός

Πως φτιάχνουμε τις Ταλιατέλες με πιπεριά Φλωρίνης και καρυδόψιχα

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λάδι ή με ελάχιστο νερό το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το Ντοματάκι, το σκόρδο, αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει.

Ετοιμάζουμε τις Ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει.

Όταν σχεδόν γίνουν τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε με  φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη τριμμένη καρυδόψιχα και λίγο βασιλικό για το άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου