- 100 g τυρί κρέμα Dommel ή ρικότα
- 2 αυγα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι πιπέρι,
- τριμμένο λίγο μοσχοκάρυδο
- 3-4 παντζαρια
- Ζύμη:
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- άλατι
- Βάζουμε τα παντζάρια σε λίγο λάδι και αλατίζουμε και τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια τρίψτε ή ψιλοκόψτε τα παντζάρια. Ανακατεύουμε με 100 γρ ρικότα, προσθέτουμε 1 αυγό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Προετοιμασία της ζύμης:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά και το γάλα, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια περάστε από τη μηχανή ζυμαρικών.
- Τώρα μπορείτε είτε να κόψετε κύκλους με μια φόρμα για ραβιόλια και μετά να τους γεμίσετε ή να έχετε ένα καλούπι για ραβιόλια όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Ένα κουταλάκι του γλυκού από τη μάζα απλώς τοποθετείται στις κοιλότητες και στη συνέχεια τοποθετείται μια άλλη στρώση ζυμαρικών, τα τυλίγουμε ξανά με τον πλάστη και τα ραβιόλια σας έχουν ήδη σχηματιστεί. Μην ξεχάσετε να βρέξετε τις άκρες με νερό ώστε τα ραβιόλια να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
- Τώρα βάλτε τα ραβιόλια σε βραστό νερό.Να βρασουν καποια λεπτα Οταν επιπλέουν στην κορυφή, τα ραβιόλια σας έχουν τελειώσει.
- Τα σουρωνουμε και ριχνουμε απο πανω τριμμενο τυρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου