Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Σπιτική συνταγή Χούμους

 

  • 150 γρ. ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Κύμινο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε για τουλάχιστον 12 ώρες τα ρεβίθια και τα βράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Τα βάζουμε σε ένα μίξερ μαζί με τα ρεβίθια (κρατάμε κάποια για τη γαρνιτούρα), τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
  • Πολτοποιούμε το μείγμα.
  • Αφού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα ρεβίθια που κρατήσαμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου