- 150 γρ. ρεβίθια
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Κύμινο
- Πάπρικα γλυκιά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- Μία σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε για τουλάχιστον 12 ώρες τα ρεβίθια και τα βράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Τα βάζουμε σε ένα μίξερ μαζί με τα ρεβίθια (κρατάμε κάποια για τη γαρνιτούρα), τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
- Πολτοποιούμε το μείγμα.
- Αφού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα ρεβίθια που κρατήσαμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου