Θα χρειαστούμε
4 λίτρα γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
½ κουταλάκι του γλυκού πυτιά (μαγιά)
Διαδικασία παρασκευής
• Θα ζεστάνουμε το γάλα στους 38-40 βαθμούς κελσίου • Θα διαλύσουμε την πυτιά με λίγο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει από πριν και θα τη ρίξουμε μέσα στο ζεστό γάλα
• Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πήξη για περίπου 1, ½ - 2 ώρες • Αφού πήξη το χτυπάμε με το σύρμα για να κομματιαστεί.
• Tο βάζουμε σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί και ταυτόχρονα το μαζεύουμε σε σχήμα μπάλας
• Tο τοποθετούμε τυροβόλι (μικρό κυλινδρικό καλάθι) ή σε τουλπάνι (μαντήλι)
• Το αφήνουμε να στραγγίξει το λιγότερο 8 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου