Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Θρεπτικό χειροποίητο ψωμί με κράνμπερι και φουντούκια


 

Υλικά

– 1 φλιτζάνι φουντούκια

– 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, και λίγο επιπλέον για το τηγάνι

– 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε συμβατικό αλεύρι, επιλέξτε αλεύρι αμυγδάλου)

– 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (εναλλακτικά στέβια)

– 1 κουτάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ

– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– ½ φλιτζάνι γάλα

– 2 μεγάλα αυγά

– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

– ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 1 ½ φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα κράνμπερι

Μέθοδος παρασκευής

1ο βήμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απλώστε τα φουντούκια σε ένα ανοιχτό ταψάκι με λαδόκολλα και ψήστε τα στο φούρνο. Γυρίστε τα ανά διαστήματα και αφήστε τα περίπου για 10-12 λεπτά. Τρίψτε τα ζεστά φουντούκια με μια ζεστή πετσέτα για να αφαιρέσετε το εξωτερικό περίβλημα. Κόψτε τα στη μέση.

2ο βήμα

Βουτυρώστε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τοα αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Προσθέστε στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε τα φουντούκια και τα κράνμπερι.

3ο βήμα

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήστε μέχρι να βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα και όταν τη βγάζετε να παραμένει καθαρή. Θα χρειαστεί περίπου 55-65 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε μια συρμάτινη βάση ώστε να μην «ιδρώσει» το κάτω μέρος και για να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου