Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Συνταγή για κέικ σοκολάτας


Συστατικά:


1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε γάλα
1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
Για το γλάσο:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο , μαλακωμένο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους (175°C). Λίπος και αλεύρι ένα στρογγυλό ταψακι για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί αλεύρι, ζάχαρη, σκόνη κακάο, μαγειρική σόδα και αλάτι μέχρι να συνδυαστεί καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα αμυγδάλου, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να λειώσει το βούτυρο.
Προσθέστε το μηλόξυδο στο βούτυρο και ανακάτεψε απαλά. Το ξύδι θα αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα, με αποτέλεσμα το κέικ να ανέβει.
Ρίξτε το βούτυρο στο έτοιμο ταψακι για κέικ και απλώστε το ομοιόμορφα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
Αφαιρέστε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψι για περίπου 10 λεπτά. Μετά μεταφέρετε το σε ένα συρματόπλεγμα για να κρυώσει εντελώς.
Ενώ το κέικ κρυώνει, ετοιμάστε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανάμειξης, νικήστε το βούτυρο μέχρι να κρεμώσει. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο, εναλλάσσοντας με το γάλα, μέχρι να πετύχετε μια ομαλή και αλείψιμη συνέπεια. Ανακάτεψε το εκχύλισμα βανίλιας.
Μόλις κρυώσει το κέικ, γλάσο πάνω και συνοδευτικά με το γλάσο σοκολάτας.
Σερβίρετε και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου