Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Γαλατόπιτα

 


ΥΛΙΚΑ
4 κούπες γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη 
4 κρόκους 
100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
βανίλια 
ξύσμα πορτοκαλιού
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι τμηματικά σαν βροχή και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αυγοδάρτη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τους κρόκους έναν έναν.
Ρίχνουμε και το βούτυρο με το ξύσμα και ανακατεύουμε να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια τα οποία τα έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα με ελάχιστο αλατάκι.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η γαλατόπιτα.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου