Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Μαρμελάδα φραγκόσυκο

 Συστατικά: φραγκόσυκα, ζάχαρη, λεμόνι.αμπαροριζα  και κανελα


Το καθαρισμα καθολου ευκολη υποθεση αλλα αξιζει 

Τα καθαρισα και τα πολτοποιησα 

Βάζω τον πελτέ σε ένα τηγάνι και τον αφήνω να ψηθεί, πολτοποιώντας τον με έναν πουρέ πατάτας ή ένα πιρούνι, μέχρι να φανεί πολύ ρευστός.Σε αυτό το σημείο το φιλτράρωσα αρκετές φορές με ένα σουρωτήρι και μετά με ένα μεγάλο διχτυωτό σουρωτήρι για να εξαφανιστούν τυχόν σπόροι. Το έριξα στην κατσαρολα  και πρόσθεσα το χυμό ενός λεμονιού  μερικές κουταλιές ζάχαρη και ενα ξυλακι  κανελα. Δεν μας αρέσουν πολύ γλυκές οι μαρμελάδες Εσεις μπορειτε να ριξετε περισσοτερη δοκιμαζοντας παντα  Το αφήνω να ψηθεί μέχρι να φτάσει η μαρμελάδα στην πυκνότητα που ήθελα.Τελος ριχνω την αμπαροριζα


Είχα βράσει προηγουμένως ένα γυάλινο βάζο για λίγο και το έβαλα σε ένα πανί να στραγγίσει. Έριξα τη μαρμελάδα μέσα και την γύρισα ανάποδα για να δημιουργηθεί κενό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου