Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Μηλοπιτακια

 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
3 μήλα 40 γρ ζάχαρη 1κ.γ.κανελα (Εγώ έβαλα περισσότερη γιατί μ αρέσει πολύ) 40γρ βούτυρο 2κ.σ. χυμό λεμονιού 3κ.σ. χυμό πορτοκαλιού ή νερό 1κ.γ.κορν-φλαουρ 3κ.σ. καρύδια τριμμένα (προαιρετικά).
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ :
250 αλεύρι κοσκινισμενο για όλες τις χρήσεις 6 γ.ρ. μπεικιν παουντερ 70 γρ. άχνη 2 κάψουλες βανίλια (εγω έβαλα 1κ.γ. υγρή βανίλια). μια πρέζα αλατάκι 2 κρόκους αυγού ξύσμα από 1 λεμόνι 100γρ βούτυρο αγελαδινό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Θέλουμε φορμάκια με 12 θέσεις. (Χωρίς χαρτάκια) Βγαίνουν εύκολα.
Βουτυρώνουμε καλά τά φορμάκια καί τα βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε σέ μικρά κυβακια τα μήλα.
Βάζουμε σέ ένα ευρύχωρο τηγάνι όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ απο το χυμό πορτοκαλιού ή το νερό ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε και το κορν φλάουρ
Όταν τά μήλα απορροφήσουν τα υγρά τους τότε ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Το ανακατεύουμε.
Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αλατάκι ζάχαρη και την βανίλια.
Το βούτυρο παγωμένο σέ κυβακια.
Το τρίβουμε να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ρίχνουμε και τους 2 κρόκους τρίβουμε νά απορροφηθουν και οι κρόκοι και προσθέτουμε το ξύσμα.
Βάζουμε 2 κ.σ. από το τρίμματα σέ κάθε θήκη. Το πιέζουμε μέ τά δάχτυλα μας και για τον πάτο παίρνουμε ένα μικρό ποτηράκι και κάνουμε μία λακουβιτσα που εκεί βάζουμε την γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C. για 30' - 40'.
Μόλις κρυώσουν τα βγάζουμε και όταν είναι να σερβίρουμε σασπαλιζουμε μέ άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου