Για την γέμιση
350 γρ. σπανάκι
Άνηθος
2 μέτρια αυγά
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. τυρί φέτα
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
Για το μείγμα ζύμης
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. νερό
130 γρ. ελαιόλαδο
270 γρ. γιαούρτι
1,5 κ.γ. αλάτι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
1)Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους.
2) Στραγγίζουμε τα υγρά με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι.
3) Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.
4) Ρίχνουμε τα αυγά,τις 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
και ανακατεύουμε.
5) Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.
6)Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,το νερό,το ελαιόλαδο,το αλάτι και ανακατεύουμε
το μείγμα.
7) Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι
και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

9)Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46×38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
10) Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τον χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
11) Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
12) Ρίχνουμε και το υπόλοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.
13) Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου