Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025

πορτοκαλόπιτα



1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ.γιαούρτι
100 γρ ζάχαρη
120 γρ ηλιέλαιο
2 αυγά
100 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουτ.σούπας μπέικιν
1κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη.
Για το σιρόπι(κρύο σιρόπι -ζεστό γλυκό)
500 ml νερό
350 χυμό πορτοκάλι
450 γρ ζάχαρη
Ανακατεύω τη ζάχαρη με το λάδι καλά κι έπειτα προσθέτω τα αυγά,το γιαούρτι,τη βανίλια τη μαρμελάδα κ το μπέικιν.Τέλος ρίχνω τα φύλλα κρούστας που έχω κόψει σε ροδέλες κι έχω ξεχωρίσει μεταξύ τους .Ανακατεύω απαλά κ βάζω σε ταψάκι 31×21 κ ψήνω για 40 λεπτά στον αέρα.Μόλις βγεί από τον φούρνο τρυπάω με πηρούνι και ρίχνω με κουτάλα το σιρόπι να πάει παντού!Περιμένω λίγες ώρες να τραβήξει το σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου