Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινό εξοχικό στο φούρνο


 


Υλικά συνταγής :
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε καρέ,
 αλάτι, πιπέρι φρέσκο,
 ρίγανη, πάπρικα καπνιστή, κόλιανδρο, 
1 Πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη, 1 ντομάτα, 
τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο,
 τυρί κερυγκολντ, 
και λίγη γραβιέρα
, μουστάρδα, 
σκόρδο,λεμόνι 
 λίγο ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, , μουστάρδα, κόλιανδρο, πάπρικα καπνιστή, σκόρδο κ ρίγανη.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και τις προσθέτουμε , συνεχίζουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
Τέλος προσθέτουμε πάνω από το χοιρινό την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και τα τυριά μας.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε λίγο νερό, για να μην μας καεί το φαγητό. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα σε αντιστάσεις στους 210oC μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου