Υλικά για 4 με 5 άτομα.
150 γρ κρέμα τυριου [τυπου Φιλαδελφια]
250 γρ κιμά (μισό ή μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο)
150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
125 γρ φετες καπνιστό μπέικον
200 γρ ψιλοκομενα μανιταρια
1 μικρό κρεμμύδι (45 γρ.)
1 σκελίδα σκόρδο
4 αυγά
Αλατοπίπερο.
Ελαιόλαδο
Παρασκευή:
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέστε ψιλοκομενο το μπέικον και λίγο πιπέρι, μαγειρεψτε το μαζί για λίγα λεπτά.
Τώρα προσθέστε τον κιμά και μαγειρεψτε τον τον μέχρι να γίνει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρι κρεμα
Δοκιμάστε το για να δείτε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι ή ίσως ένα μικρό κομμάτι κύβου ζωμού.
Όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα 4 ανακατεμένα αυγά και την τριμμένη μοτσαρέλα.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κις και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μπαινει και σε μικρο πυριμαχο ταψακι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου