Υλικά:
1 ή 2 ουρές μοσχαρίσιες.
'Αλάτι και πιπέρι.
1 φλυτσάνι τσαγιού κρασί κόκκινο.
1 σκελίδα λειωμένο σκόρδο.
Φύλλο δάφνης. Μαϊντανό. 'Ελάχιστο θυμάρι.
1 κιλό κρεμμυδάκια.
1/2 φλυτσάνι τσαγιού βούτυρο.
Τομάτες ή πολτός τομάτας.
Κόβετε την ουρά την πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σωτάρετε με το λάδι. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, το δύλλο δάφνης και το θυμάρι. Αφήνετε να σιγοψηθή ωσότου εξατμισθή το κρασί. Ρίχνετε αρκετο νερό ώστε να το σκεπάση και το ψήνετε, σε σιγανή φωτιά, επί 1 1/2 ώρα.
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με το βούτυρο. Τα ρίχνετε στο κρέας, μαζί με τον τοματοπολτό και αφήνετε το στιφάδο να σιγοψηθή επί μία περίπου ώρα ή ωσότου το κρέας και τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν και η σάλτσα πήξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου