Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

φύλλο για πίτες



 Φυλλο:

1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. αλατι
1 κουτ. γλ. ξιδι
2 1/2 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
250 ml χλιαρο νερο
*εξτρα αλευρι για το άνοιγμα των φυλλων και ελαιόλαδο για ανάμεσα στα φυλλα
Βαζω το αλευρι που εχω κοσκινισει στη λεκανη.
Ανοιγω λακουβιτσα στη μεση και προσθέτω τα υλικα (τελευταιο το νερο)
Πλαθω πολυ καλα τη ζυμη και την αφήνω να ξεκουραστεί μια ωρα σιγουρα! σκεπασμενη με μεμβράνη και 2 πετσέτες.
Κανω μπαστουνι και κοβω σε 8 ισα μέρη.
Κανω μπαλες και με αλευρι τα αφηνω ξανα στο μπωλ για μια ωρα και παραπανω, σκεπασμενες πολυ καλα.!
Έπειτα ανοιγω ενα - ενα τα φυλλα να γινουν πολυ λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου