Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Φοκατσια


 

  • Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το νερό και το μέλι και ανακατεύω

  • Προσθέτω πασπαλιστά την μαγιά και την αφήνω για 15 λεπτά να αρχίσει να αφρίζει

  • Ρίχνω όλο το αλεύρι και λίγο θαλασσινό αλάτι και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα

  • Μόλις αναμειχθούν τα υλικά προσθέτω το ελαιόλαδο και αφήνω τη ζύμη να ζυμωθεί για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική

  • Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει

  • Για την φοκάτσια: Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζύμωνω λίγο με τα χέρια μου


  • Πιέζω με τις παλάμες μου για φτιάξω μια στρογγυλή και σχετικά χοντρή «πίτα» και την μεταφέρω σε λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ

  • Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις

  • Με τα δάχτυλά μου πιέζω σε διάφορα σημεία κάνοντας μικρά βαθουλώματα

  • Σκορπίζω τα ντοματίνια, τις ελιές, τα μυρωδικά, και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι

  • Ραντίζω με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

  • Ψήνω την φοκάτσια για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου