- 1 κουνουπίδι περίπου 600γρ
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- 1 κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια και το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετακια.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμεσε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και την πατάτα και μετά από 5 λεπτά το νερό και το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
Τέλος τα αφαιρούμε και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Εάν δεν έχουμε μπλέντερ, τα ρίχνουμε στο μούλτι σε δόσεις. Πριν τα ανακατέψουμε για να πολτοποιηθουν ρίχνουμε το θυμάρι και το γιαούρτι. Το γιαούρτι το προσθέτουμε σιγά σιγά για να κάνουμε τη σούπα μας όσο πηχτή θέλουμε.
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουτ.γ. κουρκουμά, απλά μετά η σούπα σας θα έχει κίτρινο χρώμα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου