Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα-στεφάνι με ρόκα & ντρέσινγκ αβοκάντο


 Υλικά


Ρόκα (το σακουλάκι έχει περίπου 100 γρ.)
σπόρους ροδιού
τυρί φέτα τριμμένη

Για το dressing αβοκάντο
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουτ. γλ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο (μικρή)
1/2 αβοκάντο (μέτριο)
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ αβοκάντο στο multi και τα ανακατεύουμε  για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα βάζουμε τη ρόκα γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού και τα τρίμματα φέτας.
Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ αβοκάντο.Μικρά μυστικά:

-          Εβαλα ηλιέλαιο για πιο ήπια γεύση. Αν όμως θέλετε μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο.
-          Ποσότητες για το ρόδι και τη φέτα δεν βάζω. Ρίχνεται ανάλογα με τα γούστα σας. Θα το δείτε και πως θα είναι οπτικά το στεφάνι σας και ανάλογα ρίχνετε όση φέτα και ρόδι θέλετε.
-          Μπορείτε να προσθέσετε και χοντροκομμένα καρύδια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου