Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΦΑΒΑ

 Υλικά:

500 γρ. φάβα
1,5 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι

2 πιπεριές

1 καροτο
Αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
4 - 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή ρίγανη
Χυμός λεμονιού η πορτοκαλιου


Εκτέλεση:
Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας τη φάβα, το νερό, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το καροτο, τις πιπεριές κομμένες και το  αλάτι.  Όταν βράσουν, πολτοποιούμε το μείγμα της φάβας στο μπλέντερ. Σερβίρουμε το φαγητό και το πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Χτυπάμε το λαδολέμονο και περιχύνουμε με αυτό τη φάβα. Αντί για άνηθο, μπορούμε να βάλουμε επάνω στη φάβα ρίγανη.

υποσημ. αν βάλουμε πορτοκαλι το προσθέτουμε εφόσον πολτοποιήσουμε την φάβα

Η Παντρεμένη γίνεται με τον ιδιο τρόπο με μια διάφορα

Έχουμε κανει σάλτσα ντομάτας και την προσθέτουμε χωριστά από επάνω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου